7 tips for å lage en konverterende landingsside

January 27, 2023

En landingsside er et viktig verktøy for å øke konverteringer og fremme din bedrift. Det er her potensielle kunder lander etter å ha klikket på en annonse eller søkeresultat, og det er viktig at siden er optimalisert for å gjøre et godt inntrykk og overtale besøkende til å ta en ønsket handling. Her er 7 tips for å lage en effektiv landingsside:

  1. Ha en klar og tydelig oppfordring til handling (CTA). En CTA, eller oppfordring til handling, er en knapp eller lenke som oppfordrer besøkende til å gjøre en ønsket handling, som å kjøpe et produkt eller melde seg på en e-postliste. CTAen skal være synlig og enkel å finne, og skal være skrevet i aktiv form og være tydelig på hva som vil skje når besøkende klikker på den.
  2. Bruk visuelle elementer. Visuelle elementer som bilder og videoer kan hjelpe til å gjøre siden mer attraktiv og øke engasjementet til besøkende. Velg bilder og videoer som er relevante for produktet eller tjenesten du tilbyr, og sørg for at de er høy kvalitet og ikke tar for lang tid å laste inn.
  3. Skriv relevant og verdifullt innhold. Sørg for at innholdet på siden er relevant for produktet eller tjenesten du tilbyr, og at den gir verdifull informasjon til besøkende. Unngå å skrive for mye eller å bruke komplisert fagterminologi (altså ord som disse).
  4. Gjør det enkelt å navigere. Siden skal være lett å navigere, med klare og enkle menyer og lenker. Dette gjør det lettere for besøkende å finne den informasjonen de leter etter, og øker sjansene for at de vil utføre en ønsket handling.
  5. Optimaliser for mobil. Flere og flere mennesker bruker mobiltelefoner for å surfe på nettet, så det er viktig at landingssiden din er optimalisert for å se bra ut på en liten skjerm. Dette inkluderer å bruke responsivt design, som tilpasser seg skjermstørrelsen til enheten som brukes.
  6. Inkludér sosiale bevis. Å inkludere sosiale bevis som kundeanmeldelser og referanser på landingssiden din kan hjelpe til å øke tilliten til besøkende. Det kan også være lurt å inkludere "deling til sosiale medier", slik at besøkende kan dele siden med venner og familie.
  7. Test siden din. Det er viktig å teste landingssiden din for å se hvordan den fungerer i praksis. Dette kan inkludere A/B-testing av forskjellig design, innhold og CTA-er for å se hva som fungerer best. Det kan også innebære å spørre kunder eller testpersoner om deres opplevelse av siden og hva som kan forbedres.

En effektiv landingsside kan være avgjørende for å øke konverteringer og fremme din bedrift. Ved å følge disse 7 tipsene, kan du skape en landingsside som er optimalisert for å gi et godt inntrykk, gi verdifull informasjon, og overbevise besøkende til å ta en ønsket handling.

Book ditt strategimøte i dag
Dette er et privat 15 minutters møte med Crowdience. Du vil snakke med en av våre markedsføringseksperter, der vi sammen kartlegger deres behov.
Book møte