Google Ads: Slik lykkes du med søkeannonser

January 27, 2023

Google Ads, tidligere kjent som Google AdWords, er et annonseringsverktøy som gir deg muligheten til å vise annonser i Google-søkeresultater og på nettsteder som er en del av Google-nettverket. Dette kan være en kraftfull måte å generere trafikk og kunder til nettstedet ditt.

For å lykkes med Google Ads, er det viktig å forstå grunnleggende prinsipper for å sette opp og administrere en kampanje, samt å vite hvordan du kan optimalisere annonsene dine for å øke konverteringsraten.

Tips for å sette opp en effektiv kampanje:

  • Velg de riktige nøkkelordene: Det er viktig å velge nøkkelord som er relevante for produktet eller tjenesten du tilbyr, og som folk sannsynligvis vil søke etter når de er interessert i det du har å tilby.
  • Skriv god annonsetekst: Annonseteksten din bør være klar, konsis og relevant for nøkkelordene du har valgt. Det er også viktig å inkludere en "call-to-action", som for eksempel "Kjøp nå" eller "Bestill en gratis prøve".
  • Bruk relevante landingssider: Annonsene dine bør lede til en landingsside som er relevant for det produktet eller tjenesten du annonserer for. Dette vil øke sannsynligheten for at besøkende konverterer til kunder. Her kan lese mer om viktigheten av en god laningsside.

Tips for å optimalisere annonsene dine:

  • A/B-test annonser: Dette innebærer å teste flere varianter av annonser for å se hvilken som gir best resultat. Dette kan være å teste forskjellige annonsetekster, nøkkelord eller utvidelser.
  • Se på resultatene dine: Det er viktig å følge med på hvordan annonsene dine utfører og å justere dem deretter. Dette kan innebære å øke budsjettet for en annonse som utfører godt, eller å endre annonseteksten for en annonse som ikke gir så gode resultater.
  • Bruk negative nøkkelord: Negative nøkkelord er ord eller fraser som du ikke vil at annonsene dine skal vises for. Dette kan for eksempel være "gratis" eller "billig" hvis du selger et dyrere produkt. Dette vil hindre at annonsene dine vises for folk som ikke er villige til å betale for det produktet eller tjenesten, noe som vil spare deg for unødvendige kostnader og øke sannsynligheten for at annonsene dine vises for relevante søkere.
  • Bruk utvidelser: Utvidelser er ekstra funksjoner du kan legge til annonsene dine, som for eksempel kontaktinformasjon, lokasjonsinformasjon eller et tilbud. Dette vil gi søkeren mer informasjon om bedriften eller produktet, og øke sannsynligheten for konvertering.
  • Optimaliser kvalitetspoengene dine: Google rangerer annonsene dine basert på kvalitetspoeng, og jo høyere kvalitetspoeng, jo høyere vil annonsen din rangering. For å øke kvalitetspoengene dine, bør du sørge for at annonsene dine er relevante, unike og gir god verdi for søkeren.

I tillegg til å følge disse tipsene, bør du også sørge for å ha et godt forståelse for din målgruppe og deres atferd, samt å teste og justere annonsene dine jevnlig. Ved å gjøre dette, vil du kunne øke sannsynligheten for å generere kunder fra Google Ads, og dermed øke inntektene for bedriften din.

Hvis du ønsker å slå av en prat om Google Ads er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss!


Book ditt strategimøte i dag
Dette er et privat 15 minutters møte med Crowdience. Du vil snakke med en av våre markedsføringseksperter, der vi sammen kartlegger deres behov.
Book møte