Hvilke kanaler bør du velge for digital markedsføring?

December 18, 2022

Digital markedsføring har blitt en viktig del av markedsføringsstrategien for bedrifter i alle størrelser. Det finnes mange kanaler å velge mellom, og det kan være vanskelig å vite hvilke som er best for akkurat din bedrift.

I denne artikkelen vil vi se på noen av de viktigste faktorene å vurdere når du velger kanaler for digital markedsføring, samt noen av de mest populære kanalene du kan bruke.

Målgruppen din

En av de viktigste tingene å vurdere når du velger kanaler for digital markedsføring, er målgruppen din. Hvem er det du ønsker å nå ut til, og hvilke kanaler bruker de mest?

For eksempel, hvis målgruppen din er unge mennesker, kan sosiale medier som Instagram og TikTok være gode kanaler å fokusere på. Hvis målgruppen din er litt eldre, kan sosiale medier som Facebook og LinkedIn være mer effektive.

Budsjettet ditt for digital markedsføring

En annen viktig faktor å vurdere er budsjettet ditt for digital markedsføring. Det finnes gratis kanaler i sosiale medier, samt betalte kanaler som Google Ads og Facebook Ads.

Hvis du har et lite budsjett, kan det være lurt å fokusere på gratis kanaler, mens betalte kanaler kan være effektivt hvis du har et større budsjett å jobbe med. Hvor mye penger skal du lege inn i digital markedsføring? Dette kan du lese mer om i denne artikkelen vi har skrevet tidligere.

Type innhold du ønsker å dele

Noen kanaler egner seg bedre for visuelle innhold som bilder og videoer, mens andre egner seg bedre for tekstbasert innhold. Vurdér hva slags innhold du ønsker å produsere, og velg de kanalene som passer best for dette.

Resultater du ønsker å oppnå

Det er også lurt å vurdere hva slags resultater du ønsker å oppnå med digital markedsføring. Noen bedrifter ønsker å øke bevisstheten om merkevaren sin, mens andre ønsker å generere salg. Det er også forskjell på hvor i kjøpsprosessen ulike kunder er. Personer som aktivt søker etter nøkkelord i din bransje, leter etter en løsning på problemet de sitter med. Dersom kunden vet hva de ser etter, er Google Ads ekstremt effektivt for å nå ut til kjøpeklare kunder.

Betalt annonsering i sosiale medier kan nå ut til et målrettet men likevel stort publikum. Dette kan være gode kanaler for å skape bevissthet rundt produktet ditt, og føre personer nærmere en kjøpsbeslutning. Vurdér hva dine mål er, og velg de kanalene som gir deg de beste resultatene for å nå disse målene.

Populære digitale kanaler for markedsføring

Her er noen av de mest populære betalte plattformene for digital markedsføring:

Google Ads: Google Ads er et betalt annonsenettverk som lar deg vise annonser i søkeresultatene til Google. Dette er en av de mest populære plattformene for søkemotormarkedsføring, og gir mulighet for å nå ut til et stort publikum.

Facebook Ads: Facebook Ads er en annonsetjeneste som lar deg vise annonser på Facebook og Instagram. Du kan målrette annonsene dine til spesifikke demografiske grupper og interesser.

LinkedIn Ads: LinkedIn Ads er en annonsetjeneste som lar deg vise annonser til en profesjonell publikum på LinkedIn. Du kan målrette annonsene dine til spesifikke jobbtitler, bransjer og geografiske områder.

YouTube Ads: YouTube Ads er en annonsetjeneste som lar deg vise annonser på YouTube-videoer. Du kan målrette annonsene dine til spesifikke demografiske grupper og interesser.

Fler og fler bedrifter velger å være synlig på mange ulike kanaler og opplever gode resultater med denne strategien. Det er også viktig å huske på at det ikke bare handler om å velge de riktige kanalene, men også å lage innhold som resonnerer og gir verdi til målgruppen. Fokuser på å lage kvalitetsinnhold for å uttrykke ditt budskap. Dette vil gjøre digital markedsføring til et kraftig verktøy for å øke salget for bedriften din.

Til slutt, husk at det ikke finnes noen fasit for hvilke kanaler som er best for digital markedsføring. Det viktigste er å teste ulike kanaler og måle resultatene for å finne ut hva som fungerer best for din bedrift. Prøv deg frem, og ikke vær redd for å endre strategien din dersom du ser at noen kanaler ikke gir de resultatene du ønsker.

Book ditt strategimøte i dag
Dette er et privat 15 minutters møte med Crowdience. Du vil snakke med en av våre markedsføringseksperter, der vi sammen kartlegger deres behov.
Book møte